1.01.2025 |
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce Gıda Kontrol Görevlileri tarafından tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla gıda üretim, gıda satış ve toplu tüketim yerleri, alkollü içecek satışı yapılan işletmeler ve servisi yapılan restoranlar ile otellerin mutfaklarına yönelik denetimlere hız verildi. Denetimler kapsamında özellikle yılbaşı sürecinde üretimi ve tüketimi artan her türlü içecek, kuru yemiş, kanatlı eti, şekerleme, pastacılık ürünleri ve benzeri gıdalara yönelik denetimler yapıldı ve sahte ve kaçak alkolün yanı sıra izlenebilirlik, genel ve özel hijyen kuralları, çalışan personel hijyeni ve eğitimi, faaliyet kapsamı ile kullanılan hammadde konularında resmi kontroller gerçekleştirildi. Yapılan resmi kontrollerde olumsuzluk tespit edilen işletmelere yasal işlemler uygulandı. Ayrıca yaklaşan yılbaşı öncesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü işbirliğinde fiyat, etiket ve hijyen kapsamında tüketicilerin korunmasına yönelik ortaklaşa denetim gerçekleştirildi. İki kurumun ortak denetimlerinde gıda ürünlerine yoğunlaşıldı. Özellikle zincir marketler başta olmak üzere yılbaşı öncesi satışı artan ürünleri satan yerel işletmelerin 5996 sayılı Kanun kapsamında tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması konusunda gerekli kontrolleri yapıldı |
G nderen: journal 815 defa okundu |
|
Son Haberler | |
Din Hizmetleri Genel Müdürü ve Beraberindeki Heyet Eskişehir’de | |
Yıllardır kullanılmayan hatta seferler başlıyor | |
Regaip Kandili programı Sivrihisar Ulu Camii’nde gerçekleşti | |
İngilizce Öğretmeninden, Din Kültürü Öğretmeni’ne sözlü saldırı | |
Regaib Kandilimiz Mübarek Olsun | |
YILBAŞI NEYİMİZ OLUR? | |
ESKİŞEHİR’DE YILBAŞI ÖNCESİ SIKI DENETİM | |
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan üç aylar ve Regaib Gecesi mesajı | |
OEDAŞ yeni yıla hazır | |
“ESKİŞEHİR İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI OLACAK” | |